Hva er The big 5 lifts?

The Big 5 er et lite arrangement hvor man løfter de 5 store løftene som er:

Rykk (snatch) Støt (clean&jerk) Knebøy (back squat) Benkpress (Den skjønner alle) Markløft (deadlift) Alle kjører 3 løft i hver øvelse, med høyeste godkjente løft som gjeldende. Arrangementet er for alle uansett nivå. Dette handler ikke om hvem som er sterkest, eller har best teknikk!


De som vil være med i konkurransen med poeng må veie seg før de begynner å løfte.

De som vil kun løfte for å slå egen PR eller bare ha en lang og tung treningsøkt, man er også mer velkommen til å løfte uten vekt og poeng.


Hva er Clean & Jerk(støt)?

Øvelsen går ut på å løfte en vektstang med belastning opp fra gulvet og over hodet i to bevegelser. Først løftes stangen til brystet, en bevegelse som gjerne kalles for frivending, eller bare «vending» Deretter skal stangen støtes fra brystet og over hodet.


Hva er Rykk(snatch)?

Øvelsen går ut på å løfte en vektstang med belastning fra gulvet og over hodet i en kontinuerlig bevegelse. Grepet på stangen er bredt, og løfteren må derfor stå med bøyde knær og hofter i starten av løftet.


Dette er en konkurranse kun for gøy! Og et arrangement vi kommer til å arrangere flere ganger ilø året. Ønsker du et mål i treningen, eller å utfordre deg selv på noe helt nytt? Barbell club med Joachim Marthinsen eller/og Vektløfting med Vibeke Carlsen er perfekte timer for deg som ønske å lære deg vektløfting eller bli sterkere i disse øvelsene. Dette er 2 veldig inspirerende og flinke instruktører med lang erfaring innenfor egne prestasjoner og coaching. De tar deg gjennom øvelsene fra start til slutt, nybegynner eller øvet!Litt bilder fra forrige "Big5lifts" på Focus Norway:28 Mars 2020, kl 12:00 er vi klare for neste arrangement! Kom å bli med som deltager, hjelper eller publikum! :D